UYKU VE DİNLENME

UYKU VE DİNLENME

Uyku yaşamımızda öyle bir öneme sahiptir ki bir kere düzeni bozuldu mu domino taşı gibi beden-zihin-ruh dengemizi bozar.

Bunların her birinde olan bozulma da uykumuzu etkiler. Günlük işlevlerimizi gerçekleştirirken gerekli olan enerji içinde uykuya ihtiyaç duyarız.

Uykuda geçirilen sürenin yeterli olmaması unutkanlık, sinirlilik, dikkat dağınıklığı gibi pek çok soruna neden olabilmektedir.

Gereğinden fazla uyku da depresyon gibi rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabildiği gibi araştırmalar sonucunda sürekli olarak 6,5 saatin altında ya da 9 saatten fazla uyku artan hastalık riskiyle ilişkilendirilmiştir.

Uyku aynı zamanda hafızanın yeniden yapılandırılması ve psikolojik yenilenme için de gereklidir. Uyku bozukluğu kimi insanlarda kronik hale gelip çok büyük sorunlara neden olabilmektedir.

Bizler için uyku bu kadar önemliyken gün içerisinde yediğimizden içtiğimize, düşünce alışkanlıklarımıza, duygusal durumumuzdan hareketsiz yaşamımıza her şey kronik uyku bozukluğunun nedenlerinden olabilir. İşte bu yüzdendir ki kesintisiz ve kaliteli bir uyku için kişinin yaşam tarzına bütünsel bakış açısı ile yaklaşmak çok ama çok önemlidir.

Seanslarda beden-zihin-ruh bütünlüğü içinde kişiyi değerlendirir ve uyku döngülerini bozan iç ve dış koşulları ayrıntılı olarak gözden geçirip kesintisiz ve kaliteli uyku için ihtiyacınız olan değişiklikleri;
– Kişiye uygun uyku planlaması,
– Uyku öncesi gevşeme ve rahatlama sağlayıcı çalışmalar,
– Rahat ve kesintisiz bir uyku için kişide ve uyku alanında gerekli şartların sağlanması,
– Gün içerisindeki beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi,
– Uyku bozukluğuna neden olan stres faktörlerine sahipse bu alanda da zihin, nefes ve gevşeme çalışmaları ve koçluk yöntemleriyle stres yönetimi,
– Kişi hareketsiz bir yaşama sahipse gün içerisinde uygulayabileceği yaşam şekline, ruhuna, bedenine uygun fiziksel aktivite planı.

Bunlar gibi size özel yöntem, bilgi ve uygulamalar eşliğinde hayatınıza bütünsel açıdan bakıp yaşam tarzınızda uyku probleminize neden olan her tür etken gözden geçirilip kök neden bulunarak size uygun, sizin belirlediğiniz yeni yaşam tarzına birlikte yol alıyor olacağız.

RUHUNU BESLE BEDENİNİ DİNLE…!

Bir yanıt yazın